Nedjelja 16. Juni 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiObradović: Dogovor sa sindikatima sljedeće nedjelje

Obradović: Dogovor sa sindikatima sljedeće nedjelje

BEOGRAD, Direktor Elektroprivrede Srbije (EPS) Aleksandar Obradović izjavio je danas da građanima ni jedan kilovat sat za struju neće biti naplaćen, ukoliko nije potrošen, i dodao da očekuje da će sljedeće nedjelje sindikati i EPS postići dogovor.

Obradović je za Radio-telelviziju Srbije (RTS) rekao da je postignut dogovor oko 80 odsto zahtijeva sindikata zaposlenih i da se trenutno pregovara o naplati solidarnog poreza.

– Tokom naših pregovora sa ministarkom Zoranom Mihajlović i ministrom finansija Lazarom Krstićem rečeno je da nema govora da EPS bude izuzet iz bilo kog zakona, ali pronalazimo rješenja da se poboljšaju uslovi rada, omogući bolja zaštita na radu, i radimo na tome da se dođe do pravičnijeg opterećenja pri naplati solidarnog poreza – kazao je Obradović.

O zahtjevu za isplatu pozajmice od 50.000 dinara svakom zaposlenom u EPS-u, on je rekao da taj zahtjev postoji, ali da sindikati ne insistiraju na tome”.

Obradović je rekao i da očekuje da će januarski računi biti u redu i da će biti mnogo manjeg broja reklamacija.

– Tamo gdje je došlo do greške mi ćemo je brzo ispraviti, nećemo naplatiti ni jedan dinar više – rekao je Obradović.

On je objasnio da je do grešaka u računima za struju došlo zbog načina očitavanja električne enrgije.

EPS nema sistem daljinskog očitavanja brojila, već 7.000 radnika izlazi na teren i tada su moguće greške i na račun građana, kao i EPS-a – kazao je Obradović.

Dodao je i se odlaže ispostavljanje najavljenih, novih računa za struju, a da početak njihovog korišćenja zavisi od januraskih računa. Beta

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti