Nedjelja 23. Juni 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve Vijesti Elektrokrajina: Ugovore o snabdijevanju potpisalo 40 odsto korisnika

Elektrokrajina: Ugovore o snabdijevanju potpisalo 40 odsto korisnika

BANJALUKA, “Elektrokrajina” Banjaluka električnom energijom snabdijeva više od 246.000 korisnika, od kojih je do sada oko 40 odsto potpisalo ugovore o snabdijevanju strujom, a krajnji rok je 30. juni, rečeno je u ovom preduzeću.

Portparol “Elektrokrajine” Banjaluka Predrag Klincov rekao je da, ukoliko kupac ne zaključi ugovor u utvrđenom roku, distributer ima pravo da obustavi isporuku električne energije isključenjem objekta krajnjeg kupca sa mreže.

On je dodao da kupci električne energije ugovore o snabdijevanju mogu sklopiti u prostorijama elektrodistributivnih radnih jedinica “Elektrokrajine” i apelovao da svi kupci koji nisu zaključili ugovor o snabdijevanju, to učine što prije i tako ispune svoju zakonsku obavezu.

Prema riječima Klincova, cijena električne energije u Republici Srpskoj je, pored Srbije, najniža u regionu i nije mijenjana od 1. januara 2010. godine.

“Iako realno postoje potrebe za većom cijenom električne energije, proteklih nekoliko godina se nismo odlučivali da pokrećemo zahtjev za promjenu tarifnog sistema uvažavajući negativan uticaj ekonomske krize na građane i privredu Republike Srpske”, kaže Klincov.

Zakonom o električnoj energiji i Opštim uslovima za isporuku i snabdijevanje električnom energijom propisana je obaveza svih krajnjih kupaca električne energije da sa distributerom/snabdjevačem potpišu ugovor o snabdijevanju.

“Ugovorom se regulišu uslovi kupoprodaje električne energije u skladu sa potrebama kupca i raspoloživim količinama iz elektroenergetskog bilansa. Sklapanje ugovora je besplatno i služi u svrhu formalizovanja i jačanja dosadašnjih partnerskih odnosa između distributera/snabdjevača i krajnjih kupaca električne energije”, pojašnjava Klincov.  Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti