Četvrtak 20. Juni 2024.

CAPITAL.BA

HomeNafta i GasVučić: Neće biti problema oko Južnog toka

Vučić: Neće biti problema oko Južnog toka

BEOGRAD, Prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da neće biti problema oko gradnje gasovoda “Južni tok” kroz Srbiju i da će država ispuniti svoje obaveze.

“Neće biti nikakvih problema oko ‘Južnog toka”, rekao je Vučić u Ćupriji.

Povodom izjave premijera Srbije Ivice Dačića da izgradnju “Južnog toka” kroz Srbiju koči problem obezbjeđivanja državnih garancija, Vučić je rekao da je “veoma ozbiljan čovjek i da se bavi ozbiljnim pitanjima”.

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je juče da izgradnju gasovoda “Južni tok” kroz Srbiju koči problem obezbjeđivanja državnih garancija.

On kaže da su problem državne garancije za osnivački ulog u zajedničkom preduzeću “Gasproma” i “Srbijagasa”, koje će graditi dionicu kroz Srbiju.

Iz Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine Srbije saopšteno je da su problemi sa državnim garancijama za “Južni tok” posljedica kašnjenja u reformisanju Javnog preduzeća “Srbijagas”.

Iz ovog ministarstva očekuju da će problemi u vezi sa finansiranjem tog projekta biti riješeni u dijalogu državnih institucija Srbije i ruske kompanije “Gasprom”.

Ministar finansija Lazar Krstić rekao je ranije danas da finansijska konstrukcija za Južni tok mora da bude jasna i da se mora znati na koji način će se otplaćivati.  Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti