Srijeda 17. Juli 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve Vijesti3. Međunarodni sajam obnovljivih izvora energije IERWE i "Therm 2014" u Beogradu...

3. Međunarodni sajam obnovljivih izvora energije IERWE i “Therm 2014” u Beogradu od 12. do 14. marta

BEOGRAD,  U Beogradu se od 12. do 14. marta 2014. godine organizuje 3. Međunarodni sajam obnovljivih izvora energije IERWE i Sajam grijanja, klimatizacije i ventilacije “Therm 2014”.

Sajam organizuje firma ICM International iz Beograda, a održaće se u Belexpocentru na Novom Beogradu.

Specijalizovani Sajam promoviše efikasnu uštedu energije i ukazuje na mogućnost ekonomskog razvoja iskorišćenjem potencijla obnovljivih izvora energije (OIE) i energetske efikasnosti (EE) u Srbiji, sa osvrtom na pozitivan uticaj korišćenja OIE na životnu sredinu.

Na stručnom sajmu će učestvovati 35 direktnih izlagača, od toga 19 izlagača Srbije i 16 iz inostranstva: Slovenije, Hrvatske, Italije, Grčke, Bugarske, Austrije i Njemačke, kao i 10 zastupanih preduzeća.

Značajan segment ovogodišnjeg Sajma su i poslovni B2B susreti. Riječ je o konceptu brzih sastanaka preduzeća sa ciljem međusobnog upoznavanja i iniciranja buduće saradnje. Učešće na B2B sastancima otvoreno je za kompanije koje izlažu na Sajmu, kao i posjetioce, pojedince i preduzeća koja žele kontakt sa drugim kompanijama.

U stručnom djelu Sajma organizovan je kvalitetan prateći program na kome će domaći i inostrani predavači održati stručne prezentacije na različite teme koje se tiču OIE i na taj način informisati stručne posjetioce o tehnološkim novostima, mogućnostima kreditiranja, kao i drugim aktulenim temama.

Neophodnost sveobuhvatnog povezivanja privrede, privrednika i poslovnih interesa rezultirao je i organizovanjem dvije panel diskuje. Prva će se održati 12. marta na temu “ESCO model, Javno privatno partnerstvo i ostali modeli uštede kroz investiranje u OIE i EE, a druga 13. marta na temu “Od velikog potencijala do realizacije u oblasti OIE i EE”. Učesnici panela biće u prilici da aktivno učestvuju u diskusiji i postavljaju pitanja na predložene teme. Paneli se ralizuju u saradnji sa kompanijom Logo d.o.o. iz Beograda.

Prva dva Međunarodna sajma obnovljivih izvora energije SOLAR-THERM BIOMASA održana su u Novom Sadu 2012. i 2013. godine. Koncept stručnog Sajma prepoznali su i profesionalni posetioci i njihov udeo je konstantno rastao.

Prošlogodišnji Sajam posjetilo je 1630 stručnih posjetilaca, od čega su 60 odsto bili posjetoci koji u svojim kompanijama imaju rukovodeća mjesta, sa pravom ugovaranja i donošenja odluka o investicijama.

Svečano otvaranje  Međunarodnog sajam obnovljivih izvora energije IERWE i Therm 2014 je u srijedu, 12. marta u 10,15 časova u hali Belexpocentra. Manifestaciju će otvoriti g. Dejan Trifunović, pomoćnik ministra u Ministarstvu energetike, razvoja i zaštite zivotne sredine, uz prisutvo ambasadora Slovenije u Srbiji  Franca Buta.

Sajam će biti otvoren  za posjetioce od srijede, 12.marta do petka, 14. marta 2014. godine od 10 do 17 časova, a ulaz je besplatan.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti