Ponedjeljak 30. Januar 2023.

CAPITAL.BA

HomeNafta i GasNovih 30 miliona evra za Rafineriju u Brodu

Novih 30 miliona evra za Rafineriju u Brodu

BANJALUKA, Ruska kompanija “Zarubežnjeft” uložiće novih 30 miliona evra u poboljšanje uslova rada u Rafineriji nafte u Brodu, rečeno je danas u Moskvi na sastanku predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i direktora “Zarubežnjefta” Sergeja Kudrjašova.

Predsjednik Republike Srpske tokom sastanka je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa “Zarubežnjeftom” i ukazao na socijalnu odgovornost ove kompanije prema radnicima.

Na sastanku je razgovarano o trenutnim aktivnostima i planovima za naredni period, mogućnosti snabdijevanja gasom Rafinerije u Brodu, što će, kako je rekao direktor “Zarubežnjefta”, poboljšati ne samo efikasnost rada, nego i ekološke uslove, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike Srpske.

Direktor “Zarubežnjefta” je izrazio zadovoljstvo investicijama u Republici Srpskoj i odnosima sa vlastima Srpske, jer upravo dobri odnosi značajno pomažu u realizaciji projekata ove kompanije.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik nalazi se u višednevnoj posjeti Rusiji tokom koje mu je juče dodijeljeno odlikovanje Fonda jedinstva pravoslavnih naroda, za istaknutu djelatnost na jačanju jedinstva pravoslavnih naroda i unapređenje i jačanje hrišćanskih vrijednosti u društvu.

Dodik se juče sastao i sa ruskim ministrom inostranih poslova Sergejem Lavrovim. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti