Nedjelja 23. Juni 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve Vijesti"Optima grupa" u BiH i dalje bez rentabilnog poslovanja

“Optima grupa” u BiH i dalje bez rentabilnog poslovanja

BANJALUKA, Kompanija “Optima grupa” Banjaluka i dalje u BiH ne posluje rentabilno, iako je ostvarena neto dobit poslovanja iz prošle godine veća za 10 odsto nego u 2012. godini, izjavio je danas direktor “Optima grupe” Vladimir Liman.

Liman je rekao novinarima da bi se rentabilno poslovanje ove grupacije moglo očekivati tek 2017. ili 2018. godine.

On je naveo da je akcenat u poslovanju za ovu godinu na smanjivanju gubitaka, te većoj prisutnosti da lokalnom tržištu u BiH.

Prema njegovim riječima, investicije će ove godine iznositi oko 30 miliona evra, a planirane su aktivnosti vezane za modernizaciju proizvodnje i povećanje efikasnosti opreme i postrojenja.

Liman je istakao da je u ovoj godini u planu ostvarivanje boljih rezultata nego u prošloj.

Generalni direktor banjalučkog “Nestro petrola” Vladimir Abakumov rekao je da ova firma posluje rentabilno i da je u prošloj godini zadobila solidne pozicije u BiH, u prvom redu zahvaljujući intenziviranju poslova.

On je naglasio da tendencija ka povećanju prodaje daje dodatni motiv u ostvarivanju poslovnih rezultata, dodajući da se kvalitet goriva “Nestro petrola” provjerava na više nivoa i da je cilj ovog poslovnog subjekta da od rafinerije do korisnika isporuči gorivo sa minimalnim gubitkom kvaliteta.

Abakumov je rekao da “Nestro petrol” ima ambiciozne planove razvoja, među kojima je razvoj postojeće mreže u BiH, ali i van njenih granica, zatim proširenje spektra usluga i poboljšanje kvaliteta usluga.  Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti