Subota 20. April 2024.

CAPITAL.BA

HomeNafta i GasUlaganja "Zarubežnjefta" u Srpsku nisu završena

Ulaganja “Zarubežnjefta” u Srpsku nisu završena

BANJALUKA, Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da su nova ulaganja ruske kompanije “Zarubežnjeft” u Srpsku, veća od 30 miliona evra, najbolji demanti svih nastojanja da se modernizacija naftne industrije prikaže kao projekat koji ne daje rezultate.

“Sasvim je sigurno da ruski partneri neće odustati od projekata na ovom prostoru. U naftnoj industriji Republike Srpske se redovno ispaćuju plate, održava proizvodnja i broj zaposlenih, kako je to ugovorom dogovoreno”, rekao je Dodik za Radio-televiziju Republike Srpske.

Predsjednik Srpske istakao je da je potpuno siguran da rukovodstvo “Zarubežnjefta” ima visok stepen socijalne odgovornosti i da će se i u narednom periodu o tome voditi računa.

“Oni imaju određene gubitke, jer su zaista mnogo investirali, a ulaganja još nisu završena. U razgovoru sa predstavnicima `Zarubežnjefta` u Moskvi kao najveći problem istaknut je transport nafte i naftnih derivata iz Rafinerije u Brodu, jer nema pruge, niti izlaza ka Hrvatskoj”, rekao je predsjednik Dodik. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti