Nedjelja 14. Juli 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiNikšić obišao lokalitet buduće hidroelektrane "Vranduk“

Nikšić obišao lokalitet buduće hidroelektrane “Vranduk“

SARAJEVO, Premijer Federacije BiH /FBiH/ Nermin Nikšić tokom današnje posjete lokalitetu buduće hidroelektrane “Vranduk” izrazio je zadovoljstvo što u BiH postoje kompanije kao što je “Elektroprivreda BiH”, čije investicije su generator razvoja privrede.

U saopštenju Javnog preduzeća “Elektroprivreda BiH” navodi se da su, osim Nikšića, u posjeti lokalitetu buduće hidroelektrane bili i generalni direktor ove kompanije Elvedin Grabovica, te načelnik opštine Zenica Husejin Smajlović sa saradnicima.

Povod za posjetu su prije dva mjeseca započeti pripremni i istražni radovi za početak izgradnje prve hidroelektrane u sistemu “Elektroprivrede BiH” u poslijeratnom periodu, objava međunarodnog javnog poziva za pretkvalifikaciju kompanija i konzorcijuma zainteresovanih za učešće u izgradnji hidroelektrane ¨Vranduk¨ i uručenje Plana upravljanja za održavanje Nacionalnog spomenika “Stari grad Vranduk”.

Grabovica je istakao da pripreme za izgradnju hidroelektrane ¨Vranduk¨ idu po planu.

“U toku je tender za izgradnju hidroelektrane `Vranduk`”, rekao je on, napominjući da će se ubrzo znati koje kompanije će učestvovati u izgradnji objekta po principu “ključ u ruke”.

O značaju izgradnje ove hidroelektrane za razvoj opštine Zenica i doprinosu razvoju ovoga područja, govorio je načelnik Husejin Smajlović koji je pohvalio dobru saradnju sa “Elektroprivredom BiH”, posebno u realizaciji Programa o prijateljskom okruženju. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti