Nedjelja 26. Maj 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiEPS: Smanjenjem broja direktora moguća ušteda od 36 miliona evra

EPS: Smanjenjem broja direktora moguća ušteda od 36 miliona evra

BEOGRAD, Direktor Elektroprivrede Srbije Aleksandar Obradović izjavio je danas da se smanjenjem broja direktora, racionalnijom organizacijom i uvođenjem korporativnog sistema upravljanja EPS-om može uštedjeti 36 miliona evra godišnje.

On je za RTS rekao da EPS gubi 100.000 evra dnevno, zbog toga što u 14 privrednih društava ima čak 650 direktora.

Nije samo problem u broju direktora, problem je u veličini administracije – naglasio je Obradović.

Prvi čovjek EPS-a procjenjuje da se uvodenjem korporativnog sistema upravljanja EPS-om može uštedjeti 36 miliona evra godišnje, a do te cifre se, kako je rekao, došlo poređenjem sa firmama veličine EPS-a.

Ako ja kao direktor kažem da mogu da uštedim 36 miliona evra, mislim da je to javna obaveza koju sam preuzeo, da onog momenta kada krenemo u korporativizaciju, sutra vi možete da dođete i pitate šta se dešava sa tim – objašnjava Obradović.

Govoreći o pozivu organizacija Transparentnost da im dostavi dokument koji dokazuje da su tolike uštede moguće, Obradović kaže da će sljedeće nedjelje ugovoriti sastanak sa njima da bi im objasnio kako je došao do te cifre.

Glavne stavke na kojima se planiraju uštede su ušteda u nabavkama, jer kada se centralizuju nabavke, one će biti transparentnije i druga stavka je smanjenje administracije.

Upitan zašto se sa tim procesom odugovlači, Obradović je rekao da postoje veliki otpori, jer, kako kaže, tih 36 miliona evra “negdje završi”.

Prema njegovim rječima, korporativizacija će biti prioritet nove vlade, a uspješan rad javnih preduzeća biće na prvom mjestu. Tanjug

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti