Nedjelja 23. Juni 2024.

CAPITAL.BA

HomeNafta i GasPad cijena nafte

Pad cijena nafte

NJUJORK/LONDON, Terminske cijene nafte su danas pale, jer su trgovci unovčili profit od prošlonedjeljnih snažnih dobitaka podstaknutih pozitivnim ekonomskim podacima iz SAD.

Barel američke “lake” nafte (WTI) za isporuku u maju pojeftinio je na merkantilnoj berzi u Njujorku 25 centi na 101,42 dolara po barelu, dok je ista količina sjevernomorske nafte tipa “brent” za majsku isporuku na tržištu u Londonu koštala 107,91 dolar, odnosno 16 centi manje nego na kraju prošlonedjeljnog poslovanja, prenijela je agencija Frans pres.

Cijene WTI porasle su prošle nedjelje nakon što su podaci ukazali na snažan rast lične potrošnje u SAD, dok su porudžbine trajne robe u SAD, ključni pokazatelj stanja ekonomije, uvećane u februaru 2,2 odsto u odnosu na januar, prenose agencije.

Investitori su, takođe, fokusirani na razvoj situacije u Evropi, gdje vodeći američki i ruski zvaničnici pregovaraju radi pronalaženja rješenja za situaciju u Ukrajini. Nakon što dvije strane kasno sinoć nisu uspjele da postignu dogovor o rješavanju krize u Ukrajini, one su ipak dogovorile nastavak razgovora, nazivajući prethodnu rundu pregovora “konstruktivnom”.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti