Petak 19. April 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiŠupić: Struja u Srpskoj najjeftinija u regionu

Šupić: Struja u Srpskoj najjeftinija u regionu

TREBINJE, Direktor za ekonomsko-finansijske poslove u “Elektroprivredi Republike Srpske” Blagoje Šupić izjavio je da je struja u Srpskoj najjeftinija u regionu i da u narednom periodu neće doći do poskupljenja.

“Kada je riječ o cijeni struje u industriji ona je u ‘Elektroprivredi Republike Srpske’ za 84 odsto niža nego u ‘Elektroprivredi Hrvatske zajednice Herceg-Bosne’ /HZHB/, za 75 odsto u odnosu na ‘Elektroprivredu BiH’, za četiri odsto u odnosu na ‘Elektroprivredu Srbije’, te za 64 odsto od cijena u ‘Elektroprivredi Crne Gore’, dok je za 113 odsto niža nego u ‘Elektroprivredi Hrvatske”, naveo je Šupić.

Ističući da je slična situacija i kada je riječ o cijenama u domaćinstvu, Šupić je precizirao da su one u “Elektroprivredi Republike Srpske” za 23 odsto niže od onih u “Elektroprivredi HZHB”, za 15 odsto od “Elektroprivrede BiH”, za 40 odsto od “Elektroprivrede Crne Gore”, te za 67 odsto nego u “Elektroprivredi Hrvatske”, dok je u “Elektroprivredi Srbije” niža za tri odsto.

“Ovako niske cijene u Republici Srpskoj govore da se želi maksimalno pomoći građanima i privredi Srpske”, istakao je Šupić.

On je naglasio da ni u narednom periodu neće doći do poskupljenja struje, jer nijedno elektroenergetsko preduzeće nije podnijelo zahtjev za promjenu cijene, odnosno za pokretanje tarifnog postupka pred Regulatornom komisijom za energetiku.  Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti