Nedjelja 23. Juni 2024.

CAPITAL.BA

HomeNafta i GasKoncesija jedno od rješenja za "Toplanu"

Koncesija jedno od rješenja za “Toplanu”

BANJALUKA, Koncesija bi mogla da bude jedno od rješenja za banjalučku “Toplanu”, koja je opterećna dugovima, a treba da ulaže, izjavio je danas gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović.

Gavranović je novinarima rekao da će za narednu sjednicu Skupštine grada biti dostavljena analiza, koja je rađena više mjeseci, a među mogućnostima koje nudi je i koncesija.

On je istakao da je samo za rekonstrukciju vrelovodne mreže potrebno 50 miliona KM, za kućne instalacije oko 10 miliona KM, a za promjenu energenta oko 60 miliona KM. “Mi to nemamo, ne računajući dugove koje ima `Toplana`”, kaže Gavranović.

Prema njegovim riječima, razgovarano je sa potencijalnim investitori koji su naveli da u slučaju preuzimanja “Toplane” narednih nekoliko godina ne bi bilo povećavanja cijene grijanja.

Gradonačelnik je naglasio da će Skupština grada u svakom slučaju zadržati pravo kontrola cijene grijanja.

On je poručio i da će gradski parlament odlučiti koji će od ponuđenih prijedloga biti grb grada, a odluka će biti donesena poslije javne rasprave.

“Nisam siguran da će i onaj grb, koji je sada plasiran kao najbolji, biti konačno rješenje. Smeta mi način na koji je prikazna tvrđava Kastel, a ovo govorim kao građanin Banjaluke”, rekao je Gavranović.

Grafička rješenja sa konkursa za grb banjaluke od danas su na javnom uvidu u izložbenom salonu Kulturnog centra Banski dvor. Svi zainteresovani imaju priliku da do 14. aprila pogledaju ukupno 30 radova.

Kao najbolji prijedlog, ocijenjen je rad autora Draška Bošnjaka, koji je i upućen na javnu raspravu. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti