Nedjelja 21. April 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiPrihod »Nestro petrola« veći od 139 miliona KM

Prihod »Nestro petrola« veći od 139 miliona KM

BANJALUKA, Kompanija “Nestro petrol” iz Banjaluke prodala je prošle godine 118.000 tona naftnih derivata, čime je ostvaren prihod od 139 miliona KM, izjavio je generalni direktor ove kompanije Vladimir Abakumov.

Kada se tome doda povećanje prodaje dopunskog asortimana za oko 18 odsto, kaže Abakumov, to ovoj kompaniji daje dodatnu motivaciju da ove godine ostvari još bolje rezultate.

“`Nestro petrol` posjeduje 83 benzinske pumpe u BiH, od čega 72 u Republici Srpskoj i 11 u Federaciji BiH /FBiH/. Strateški cilj je povećanje udjela na domaćem tržištu, prevenstveno u FBiH, u većim gradovima poput Sarajeva, Mostara, Tuzle, Zenice i Neuma” rekao je Abakumov za “Pres Republika Srpska”.

On ističe da je dugoročno posmatrano u strategiji razvoja planirano širenje maloprodajne mreže “Nestro petrola” u Hrvatskoj.

Abakumov je naveo da je “Nestro petrol” uveo povoljniju rabatnu skalu za kreditne kupce, kao i da su postali prepoznatljivi po mjesečnim akcijama i kampanjama, s ciljem stvaranja više vrijednosti za kupce, ali i društvene odgovornosti specifičnim kategorijama stanovnika.

“Krajem aprila počinjemo sa izdavanjem agrarnih kartica za poljoprivredne proizvođače, koje predstavljaju oblik olakšice kojom će poljoprivrednici tokom cijele godine na `Nestro petrolovim` benzinskim pumpama kupovati gorivo za mehanizaciju po povoljnijim cijenama”, naglasio je Abakumov.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti