Nedjelja 3. Mart 2024.

CAPITAL.BA

HomeNafta i GasNeuspješan sastanak o dugu preduzeća "Sarajevogas"

Neuspješan sastanak o dugu preduzeća “Sarajevogas”

SARAJEVO, Predstavnici “BH gasa” i Kantona Sarajevo ni danas nisu pronašli rješenje za dug preduzeća “Sarajevogas” ovoj kompaniji, koji sa današnjim danom iznosi 51.311.663 KM.

Na sastanku održanom 7. aprila zaključeno je da će predstavnici Kantona Sarajevo na današnjem sastanku dati konkretan prijedlog rješenja kako bi izmirili obaveze prema “BH gasu”.

“BH gas” je saopštio da nijednog konkretnog prijedloga nije bilo.

Direktor “BH gasa” Mirza Sendijarević kaže da je vjerovao da će se svi više potruditi da iznađu rješenje za ovaj veliki problem.

“Dali smo dovoljno vremena i strpljivo smo održali nekoliko sastanaka na kojima nam nije ništa konkretno ponuđeno. Zabrinuti smo da su ovakvim odnosom dovedeni u pitanje krajnji potrošači u Kantonu Sarajevo, ali i cijeloj BiH”, rekao je Sendijarević.

On je naveo da će, nakon konsultacija u “BH gasu”, naredne sedmice posjetiti “Gasprom eksport” i objasniti poziciju kompanije na čijem je čelu.

Današnjem sastanku prisustvovali su predstavnici “Sarajevogasa”, “Toplana”, federalnog Ministarstva energetike, rudarstva i industrije, ministarstava prostornog uređenja i ekologije i finansija Kantona Sarajevo i “BH Gasa”. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti