Utorak 23. Juli 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve Vijesti Krunić: Plan - trećina ukupne proizvodnje u Srpskoj

Krunić: Plan – trećina ukupne proizvodnje u Srpskoj

BIJELJINA, Direktor Rudnika i termoelektrane /RiTE/ Ugljevik Žiko Krunić izjavio je da ova kompanija planira u ovoj godini da proizvede 1.711 gigavat časova električne energije, 1.996.970 tona uglja i 9.500.000 metara kubnih otkrivke, što odgovara trećini ukupne proizvodnje u Republici Srpskoj.

“Ovi podaci su dovoljni kako bi se pokazalo da je neophodno odgovorno upravljanje preduzećem. Prvenstveni cilj jeste da se održi ovakva proizvodnja Rudnika i Termoelektrane. Da bi se to ostvarilo potrebna su stalna investiranja u ovaj objekat. Ulaganja su milionska, kako u poslove revitalizacije objekta Termoelektrane, tako i u rudarsku mehanizaciju”, rekao je Krunić.

U ovom preduzeću, gdje je povodom predstojećeg Međunarodnog praznika rada i završne faze remonta Termoelektrane, danas organizovan susret uprave RiTE Ugljevik sa novinarima, Krunić je istakao da je u prethodne četiri godine u revitalizaciju termoelektrane i novu mehanizaciju na rudniku uloženo oko 160 miliona KM.

Govoreći o društvenoj odgovornosti ovog preduzeća, Krunić je istakao da je prethodnih godina preduzeće 10 odsto dobiti dijelilo kao pomoć sportskim, kulturnim, zdravstvenim i humanitarnim organizacijama na području Republike Srpske.

“RiTE Ugljevik je zaposlio 94 člana porodica poginulih boraca, stipendira 97 studenata i učenika srednjih škola iz socijalno ugroženih porodica i angažuje preko boračke organizacije 30 do 40 radnika, demobilisanih boraca na pomoćnim poslovima”, naveo je Krunić.

Izvršni direktor za tehnička pitanja u RiTe Ugljevik Dragan Miljanović rekao je da je remont termoelektrane Ugljevik ušao u završnu fazu, a remontni radovi odvijaju se po planu.

Remont termoelektrane po planu bi, okvirno, trebalo da košta oko šest miliona maraka.

Termoelektrana Ugljevik je u prva tri mjeseca ove godine proizvela 478,07 gigavat časova električne energije, što u odnosu na plan za taj period predstavlja izvršenje od 101,5 odsto.  Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti