Petak 21. Juni 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve Vijesti Vujičić: Premašen aprilski plan proizvodnje

Vujičić: Premašen aprilski plan proizvodnje

GACKO, Termoelektrana “Gacko” u aprilu je proizvela 160,20 gigavat-časova elektične energije, što je za 10,20 gigavat-časova više od plana, potvrdio je izvršni direktor za proizvodnju električne energije i razvoj ovog preduzeća Borivoje Vujičić.

On je istakao da su ovako dobri proizvodni rezultati postignuti zahvaljujući dobroj pogonskoj spremnosti postrojenja, blagovremenom i kvalitetnom radu radnika na bloku, kao i dobrom preventivnom i tekućem održavanju.

“Za ovu proizvodnju spaljeno je oko 220.000 tona lignita i 200 tona mazuta”, rekao je Vujičić.

On ističe da je pouzdanost bloka dobra i da je u aprilu koeficijent pouzdanosti bio 100 odsto, te da termoelektrana neprekidno radi od 23. marta, odnosno da je 950 časova neprerekidno na mreži, napominjući da je od početka godine proizvedeno 608 gigavat-časova, što je za jedan gigavat-čas više od plana.

Vujičić dodaje da su dobri rezultati zabilježeni i na rudniku, gdje je proizvedeno oko 220.000 tona uglja, što je 104,76 odsto u odnosu na plan, naglašavajući da se na deponiji trenutno nalazi oko 85.000 tona uglja.

“Planski zastoj agregata je 3. maja zbog mehaničkog čišćenja kotla, koji će trajati oko 60 časova”, rekao je Vujičić i dodao da se u narednom periodu očekuje dobar rad bloka do redovnog godišnjeg remonta koji je planiran 20. juna.  Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti