Srijeda 17. Juli 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve Vijesti Smanjenje distributivnih gubitaka „Elektrokrajine“

Smanjenje distributivnih gubitaka „Elektrokrajine“

BANJALUKA, Zavisno preduzeće „Elektrokrajina“ Banjaluka u prva tri mjeseca ove godine zabilježilo je pad distributivnih gubitaka za 2,8 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Iz ovog preduzeća saopšteno je da je pozitivan trend smanjenja distributivnih gubitaka električne energije zabilježen zahvaljujući pojačanim aktivnostima na otkrivanju i suzbijanju neovlaštene potrošnje.

Direktor „Elektrokrajine“ Seka Kuzmanović rekla je da je ovo preduzeće tokom 2013. godine i prva tri mjeseca 2014. otkrilo 877 slučajeva neovlaštene potrošnje električne energije, a da je protiv nesavjesnih potrošača od početka 2012. godine do kraja marta ove godine podnijelo 915 krivičnih prijava i 537 tužbi.

Izvršni direktor za ekonomska pitanja „Elektrokrajine“ Ostoja Dumonić istakao je da se finansijski efekti „rezanja“ distributivnih gubitaka ponajprije ogledaju u smanjenoj količini preuzete električne energije, što je uticalo na smanjenje troškova preduzeća po tom osnovu.

U saopštenju se dodaje i da je neto dobit „Elektrokrajine“ u prvom tromjesečju 2014. godine iznosila 2,6 miliona KM, dok je poslovni dobitak uvećan za 20 odsto, na oko 940.000 KM. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti