Nedjelja 14. Juli 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve Vijesti EPS uvezao struju u vrijednosti od pet miliona evra

EPS uvezao struju u vrijednosti od pet miliona evra

BEOGRAD, Vršilac dužnosti direktora EPS Aleksandar Obradović izjavio je danas da je vrijednost uvoza struje za vrijeme poplava u Srbiji iznosila oko pet miliona evra.

Obradović je ukazao da je još rade analize, ali da prve procjene govore da je ta vrijednost oko pet miliona evra, istakavši da je EPS i prije poplava imao normalne aktivnosti uvoza i izvoza struje.

“EPS nije otkazao nijedan ugovor i za vrijeme poplava je izvozio po planu”, rekao je Obradović, koji je danas prisustvovao puštanju u rad Termoelektrane Nikola Tesla A u Obrenovcu.

Obradović je pojasnio da je taj povećani uvoz struje za vrijeme poplava i dalje u okviru predviđenog plana poslovanja EPS-a, ali i dodao da bi uvoz bio još manji da ih nije bilo.

Vrijednost povećanog uvoza struje zbog poplava će ući u cijeli bilans štete koju je EPS kao sistem pretrpio zbog njih, rekao je Obradović.

On je najavio da će EPS uraditi novi biznis plan u kojem će biti pripremljeni različiti scenariji, ali da za sad nijedan od tih scenarija ne predviđa restrikcije struje, ali će, naglasio je, sve zavisiti od podizanja proizvodnje uglja u Kolubari. Tanjug

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti