Petak 19. April 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve Vijesti"Gaspromnjeft" planira da NIS bude regionalni lider

“Gaspromnjeft” planira da NIS bude regionalni lider

MOSKVA, Rukovodstvo “Gaspromnjefta” i ministar energetike Ruske Federacije Aleksandar Novak predstavili su juče u Moskvi ministru rudarstva i energetike Srbije Aleksandru Antiću planove razvoja i investicija u Naftnu industriju Srbije /NIS/ s ciljem da ova kompanija postane energetski lider na Balkanu.

“Postoje ozbiljni razvojni planovi i `Gaspromnjeft` je spreman da uđe u određene energetske projekte, ukoliko su interesi Srbije, kao partnera toj ruskoj kompaniji, takvi da NIS postane i energetska kompanija”, rekao je Antić.

On kaže da to može da bude interesantno za Srbiju, koja u NIS-u ima 30 odsto vlasništva, te da je stav obje strane da je zajednički interes da se jača NIS.

Antić, koji učestvuje na Kongresu nacionalnih naftnih kompanija iz cijelog svijeta, rekao je za Tanjug da je na sastanku sa rukovodstvom “Gaspromnjefta” napravljen presjek otvorenih pitanja i postojećih dugovanja, prije svega “Srbijagasa” i “Petrohemije” iz Pančeva za isporučene energente.

“Ruska strana ima visok stepen razumijevanje zbog poplava i katastrofe koja je zadesila našu državu i narod”, rekao je Antić i dodao će da NIS i “Gaspromnjeft” biti veliki partneri u obnovi zemlje.

Kongres nacionalnih naftnih kompanija iz cijelog svijeta, koji je počeo 15. juna i završio se juče, okupio je 4.800 delegata, među kojima je 30 ministara i više od 500 izvršnih direktora naftnih kompanija. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti