Srijeda 28. Februar 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiLazarević: Završeni kapitalni projekti

Lazarević: Završeni kapitalni projekti

BIJELJINA, Zavisno elektrodistributivno preduzeće “Elektro Bijeljina” vodi kontinuirane aktivnosti na podizanju kvaliteta u distribuciji električne energije što potvrđuju i investicije koje su završene prije nekoliko dana, rekao je direktor ovog preduzeće Zlatan Lazarević.

“U Bijeljini smo prije tri dana pustili u rad 35 kilovoltni dalekovod između čvorne trafostanice 110/35/10 kilovolti ‘Bijeljina tri’ kod Prehrambene indistrije ‘Sava’ i čvorne trafostanice 35/10 kilovolti ‘Bijeljina tri’ kod stadiona, čime će značajno biti poboljšani uslovi isporuke električne energije do krajnjih potrošača. Dužina trase je 3.300 metara, a projekat je vrijedan 700.000 KM”, kaže Lazarević.

On je istakao da se na taj način stvaraju uslovi za dvostrano napajanje trafostanica “Bijeljina tri” i “Bijeljina četiri”, koje snabdijevaju oko 15.000 potrošača.

“Cilj je da u slučaju kvara na bilo kojem dijelu trase bude omogućeno napajanje iz drugog pravca. Na taj način bismo postigli pouzdanost snabdijevanja kupaca u centralnom gradskom jezgru, kao i u nekoliko prigradskih naselja uz magistralni pravac Bijeljina-Zvornik, konkretno u mjesnim zajednicama Patkovača, Pučile i Golo Brdo”, pojasnio je Lazarević.

Ovaj projekat je, kaže on, od velikog značaja za preduzeće i kupce, te će se i u narednom periodu raditi na stvaranju što optimalnijih uslova distribucije i kvaliteta cjelokupnog sistema.

Izvođač građevinskih radova na ovom projektu je preduzeće “Bijeljina-put”, a elektro-montažnih puteva “Elektro Bijeljina”.

Elektro-montažni radovi završeni su 26. marta, a svi građevinski radovi, uključujući i asfaltiranje ulica, 14. aprila. Radovi na izgradnji dalekovoda počeli su 3. marta i završeni su u optimalnom roku.

“Osim izgradnje dalekovoda, završen je još jedan kapitalni projekat, a riječ je o rekonstrukciji 35 kilovoltne čvorne trafo-stanice ‘Bijeljina tri’, čime smo dokazali našu spremnost da nam sve trafo-stanice 35/10 kilovolti budu spremne za SCADA sistem”, rekao je Lazarević.

On dodaje da su ovi radovi trajali od 23. aprila do 17. juna, a finansijska vrijednost projekta iznosi 400.000 KM.  Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti