Nedjelja 23. Juni 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiGolić: U Termoelektranu Stanari uloženo više od 311 miliona evra

Golić: U Termoelektranu Stanari uloženo više od 311 miliona evra

BANJALUKA, Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić izjavila je da bi objekat Termoelektrane Stanari, u čiju je izgradnju do sada uloženo više od 311 miliona evra, trebao biti završen do kraja naredne godine.

Golićeva je rekla da bi tada ovo termoenergetsko postrojenje trebalo biti pušteno u probni rad.

“Na izgradnji postrojenja angažovana je domaća građevinska operativa, uposleno je 550 radnika građevinske struke i ostalih djelatnosti”, rekla je Golićeva novinarima nakon posjete Rudniku i Termoelektrani /RiTE/ Stanari.

Ona je navela da će po završetku radova, RiTE Stanari zapošljavati 900 radnika, a trenutno ih je 540.

Prema njenim riječima, investitor EFT grupacija jedan je od najboljih primjera investitora kako po ažurnosti, tako i po poštovanju zakonske regulative Srpske.

“Ovo je postrojenje koje poštuje evropske standarde, jer se objekat gradi po svim procedurama i standardima zaštite životne sredine i evropskih direktiva”, istakla je Golićeva.

Ona je napomenula da investicija za izmještanje dijela regionalnog puta, dužine 1.852 metra, iznosi 1,4 miliona KM, te da je angažovana firma koja ima domaću licencu, a izvodi radove iz domena niskogradnje.  Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti