Četvrtak 28. Mart 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve Vijesti Jakovljević: Objekat tehnološki zahtjevan

Jakovljević: Objekat tehnološki zahtjevan

BANJALUKA, Direktor Rudnika i Termoelektrane “Stanari” Ivica Jakovljević izjavio je da je objekat Termoelektrane, koji je u izgradnji, veoma tehnološki zahtjevan, složen po svim elementima i ima nekoliko pratećih objekata.

“Poštujemo standarde kako u radu, tako i u zaštiti životne sredine. Možda ćemo završiti izgradnju i prije roka koji je označen za kraj 2015. godine, kada bi trebalo da počne probni rad”, rekao je Jakovljević novinarima u Stanarima.

On je napomenuo da su Rudnik i Termoelektrana “Stanari” ušli u investiciju izmještanja dijela regionalnog puta, da bi mogla nesmetano da se vrši eksploatacija na površinskom kopu Raškovac.

“Investiciju potpuno sami investiramo i pravimo modernu saobraćajnicu sa svim elementima – stazama za pješake i prilazima”, naveo je Jakovljević.

Direktor kineske kompanije “DongFang elektrik korporejšen” Đijan Li Si Jang naglasio je da su svi radovi pod kontrolom kada je riječ o bezbjednosti i kvalitetu.

“Kada nas je Vlada Srpske i EFT grupacija izabrala za glavne izvođače, prvi temelji su postavljeni u maju 2013. godine”, podsjetio je Jang.

Predstavnik firme “MD Perić kompani” iz Bijeljine Luka Popržen rekao je da je dinamika radova izuzetna, da je ovo novi ispit za domaću građevinsku operativu i novo iskustvo, s obzirom na to da se nakon više od 30 godina na ovim prostorima gradi ovakav objekat.

Rudnik i Termoelektranu “Stanari” danas je posjetila i ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić, gdje je razgovarala sa predstavnicima EFT grupe i kompanije “DongFang elektrik korporejšn”.  Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti