Nedjelja 23. Juni 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiPodrška Predstavničkog doma za izgradnju Bloka sedam TE Tuzla

Podrška Predstavničkog doma za izgradnju Bloka sedam TE Tuzla

SARAJEVO, Javno preduzeće “Elektroprivreda BiH” saopštilo je da je dobilo saglasnost Predstavničkog doma Federacije BiH /FBiH/ na predloženi izbor kineskog konzorcijuma “Gežuba grup kompani limited” u “Guangdong elektrik pauer” za preferisanog ponuđača u postupku izbora projektnog partnera za zajedničko ulaganje u izgradnju Bloka sedam u Termoelektrani Tuzla.

Izborom preferisanog ponuđača stvaraju se uslovi za početak četvrte faze tenderskog postupka – proces finalizacije i početak izgradnje.

Predstavnički dom FBiH je, uz prihvatanje informacije o aktivnostima na izboru projektnog partnera za zajedničko ulaganje u projekat izgradnje Bloka sedam u Termoelektrani Tuzla, te davanja saglasnosti na predloženi izbor kineskog konzorcija za preferisanog ponuđača, obavezao Vladu FBiH da federalni Parlament redovno informiše o provođenju aktivnosti na izboru projektnog partnera.

Vlada FBiH je obavezana i da Paramentu na razmatranje pravovremeno dostavi odgovarajuća dokumenta i akta, uključujući i potrebne ugovore radi davanja saglasnosti ili donošenje odgovarajućih odluka u skladu sa važećim zakonima.

Informaciju o provedenim aktivnostima na izboru projektnog partnera i ponudu kineskog konzorcijuma poslanicima je predstvaio generalni direktor “Elektroprivrede BiH” Elvedin Grabovica. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti