Četvrtak 30. Maj 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiZa Fond solidarnosti oko pet miliona KM

Za Fond solidarnosti oko pet miliona KM

UGLJEVIK, U Fond solidarnosti za obnovu Republike Srpske nakon poplava Rudnik i Termoelektrana /RiTE/ “Ugljevik” će po raznim osnovama uplatiti do kraja godine oko pet miliona KM, rečeno je u Informativnoj službi ove kompanije.

Na osnovu naknada za korišćenje prirodnih resursa za proizvodnju električne energije RiTE “Ugljevik” će u Fond solidarnosti uplatiti 3.240.000 KM.

Prema procjeni poslodavca, 700.000 KM će do kraja godine biti uplaćeno po osnovu doprinosa od tri odsto na neto primanja zaposlenih.

U prvim danima prirodne katastrofe, koja je u maju zadesila Republiku Srpsku, RiTE “Ugljevik” je uplatila jednokratnu pomoć od 100.000 KM poplavljenim područjima.

Radnici preduzeća solidarno su se odrekli jedne dnevnice i po tom osnovu u Fond solidarnosti je uplaćeno više od 91.000 KM.

Milion konvertibilnih maraka ovo preduzeće je već izdvojilo za sanaciju elektrodistributivne mreže.

Rudnik i Termoelektrana “Ugljevik” je zavisno preduzeće koje posluje u okviru Mješovitog holdinga “Elektroprivreda Republike Srpske”, a pretežna djelatnost preduzeća je proizvodnja termoelektrične energije i eksploatacija i prodaja uglja.

U ovom, jednom od najvećih energetskih objekata u Republici Srpskoj, zaposleno je 1.876 radnika. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti