Utorak 28. Maj 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiPoskupljenje struje za 15 odsto

Poskupljenje struje za 15 odsto

BEOGRAD, Elektroprivreda Srbije dostavila je Vladi Srbije prijedlog da od septembra struja poskupi 15 odsto, premijer Srbije Aleksandar Vučić zatražio je dodatnu analizu prijedloga.
“Prvo završite proces korporativizacije firme, oslobodite se viškova rukovodilaca i obezbjedite da se iz Elektroprivrede ne odlivaju pare, pa onda možemo da razgovaramo o poskupljenju”, zatražio je Vučić, kako navodi „Blic“

Prema računici Vučića, posao korporativizacije može biti gotov u narednih mjesec dana.

Ukoliko vlada prihvati da podrži poskupljenje to bi, kako saznaje “Blic”, moglo biti između 10 i 12 odsto.

Kako tvrdi izvor ovoglista, u svim razgovorima sa međunarodnim finansijskim institucijama posljednjih godina definisano je da cijena struje mora postepeno dostići ekonomski nivo.

“Posljedice poplava ne treba dovoditi u vezu sa korekcijom cijena struje, jer je to moralo da se desi. Poplave su samo dodatni razlog da se o poskupljenju govori već sada”, navodi izvor lista.

“Blic” piše i da se v.d. minstra finansija Srbije Dušan Vujovoću u načelu ne protivi poskupljenju elektricne enrgije, ali da i on insistira da se korporativizacija sprovede u što kraćem roku, kao i da se obezbjede uštede.

“Samo povećanje cijena struje bez profesionalnog i odgovornog menadžmenta nema smisla. Više cijene bi ostale bez efekta i bile upotrebljene za povećanje plata koje su i sada previsoke”, komentar je Vujovića. Tanjug

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti