Subota 13. Juli 2024.

CAPITAL.BA

HomeHidroenergijaHET nastavlja trend dobrog poslovanja

HET nastavlja trend dobrog poslovanja

TREBINJE, Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Trebinju da preduzeće “Hidroelektrane na Trebišnjici” ostvaruje dobre proizvodne rezultate i značajnu dobit, te da ima veoma značajnu ulogu u cjelokupnom sistemu “Elektroprivrede” kao i u privrednom životu u Srpskoj.

Cvijanovićeva je nakon razgovora sa rukovodstvom HET-a pohvalila menadžment ovog preduzeća, napominjući da je prošla godina po ostvarenim rezultatima u proizvodnji električne energije bila veoma dobra i da će prema dosadašnjim pokazateljima i u ovoj godini biti nastavljen trend dobrog poslovanja.

“Ovo je veliki sistem koji zapošljava 630 radnika, isplaćuje dobre plate i izmiruje sve obaveze, pa je veoma jasno koliko je važno održavanje i vitalnost energetskog sektora i koliko je `Elektroprivreda Republike Srpske` integrisana na lokalnom nivou, a ne samo na republičkom”, rekla je Cvijanovićeva.

Ona je dodala da je sa rukovodstvom razgovarala i o značaju realizacije druge faze HE “Dubrovnik”, kao i o kapitalnom projektu HE “Dabar” čija realizacija je u toku.

Cvijanovićeva je ukazala i na dobru organizovanost zaposlenih u HET-u prilikom majskih poplava, te pohvalila angažovanost i pomoć poplavljenim područjima u ljudstvu i novcu.

Direktor HET-a Gordan Mišeljić istakao je da ovo preduzeće ispunjava mjesečne planove proizvodnje električne energije i da je trenutno proizvodnja 13 odsto iznad plana.

U HET-u ističu da prema dosadašnjim rezultatima očekuju da bude ispunjen i godišnji plan proizvodnje električne energije od 1.078 gigavat-časova.

Mišeljić je istakao da su u planu mnogobrojne aktivnosti među kojima i dogovori sa “Hrvatskom elektroprivredom” o izgradnji druge faze HE “Dubrovnik”, navodeći da očekuje da će oni biti završeni na obostrano zadovoljstvo.

On je rekao da će ponovo biti pokrenuto i pitanje dugovanja “Hrvatske elektroprivrede” prema HET, koje od 1994. godine iznosi više stotina miliona KM.

Mišeljić je istakao i da se planiranom dinamikom izvode radovi na projektu HE “Dabar” koji HET finansira sa 70 odsto, a “Elektroprivreda Republike Srpske” 30 odsto, napominjući da su, između ostalog urađeni pristupni putevi i drugi neophodni radovi.

“Prema dosadašnjim rezultatima, očekujemo da bude ispunjen i godišnji plan proizvodnje električne energije od 1.078 gigavat-časova”, rekao je Marković. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti