Petak 29. Mart 2024.

CAPITAL.BA

HomeEnergija vjetraBanjalučke vjetroturbine u Francuskoj!!!

Banjalučke vjetroturbine u Francuskoj!!!

BANJALUKA, Banjalučka firma “Eko Energija” početkom septembra uspješno je završila je projekat postavljanja dvije vjetroturbine u francuskoj regiji Normandija, u okolini grada Saint-Lo, prenosi specijalizovani portal EnergetikaRS.com.

Najnoviji poslovni poduhvat „Eko Energija“ koja je do sada postavila više od 250 vjetroturbina u 50 država svije, trajao je četiri mjeseca. Postavljene dvije vjetroturbine od 250kW, nalaza se na odličnoj lokaciji u Normandiji, koja je zbog blizine okeana, jako bogata vjetrom.

Projekat je podrazumijevao potpuni remont dvije turbine, tipa „Micon M530“ pojedinačne snage 250kW, te transport i instalaciju turbina na lokaciji udaljenoj dvadesetak kilometara od obale Atlanskog okeana.

Naručilac posla je kompanija „Monteole“ sa sjedištem u mjestu La Chapelle-en-Juger, koja je za cjelokupan projekat izdvojila 450.000 €, dok će naknadno biti definisani detalji oko ugovora o održavanju vjetroturbina.

Osim ovog projekta, u toku je remont desetak turbina za italijansko tržište, koje bi prema planu trebalo da budu instalirane u naredna tri mjeseca, kažu u „Eko Energiji“ za portal EnergetikaRS.com.

Autor: ENERGETIKARS.com

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti