Nedjelja 21. April 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiGrijanje može da počne i od 1. oktobra

Grijanje može da počne i od 1. oktobra

BANJALUKA,  Gradska “Toplana” završila je remont toplifikacione mreže, a tople radijatore građani će imati i prije 15. oktobra ukoliko temperatura naglo padne.

U “Toplani” su kazali da bi grejna sezona zvanično trebalo da počne 15. oktobra, ali će, ukoliko tri dana uzastopno temperatura bude ispod 12 stepeni Celzijusa, grijanje početi 1. oktobra.
U remont toplifikacionog sistema ove godine uloženo je 2,3 miliona KM.
– Otklonili smo sve kvarove koje smo uočili u prethodnim grejnim sezonama. Između ostalog, poboljšali smo sistem grijanja u centru grada – rekli su u “Toplani” i dodali da su nabavili 10.000 tona mazuta.
U ovom preduzeću su podsjetili da cijena grijanja neće biti mijenjana u odnosu na prošlu godinu.
U “Toplani” su naglasili da oprema za mini-kotlovnice koje se grade u naseljima Starčevica i Kočićev vijenac stiže u kontinuitetu.
Na Starčevici su ugrađena oba kotla, dok je jedan montiran na Kočićevom vijencu.
– Preostalo je montiranje ostalih instalacija te privođenje kraju građevinskih radova – kazali su u “Toplani”.
Dodali su da radovi u mini-kotlovnicama na Starčevici i Kočićevom vijencu teku po planu.
– Nabavljene su i prve količine drvne sječke za mini-kotlovnice, a ostatak će biti nabavljan prema potrebama – kazali su u “Toplani”.
U ovom preduzeću su istakli da su sa toplovodne mreže isključena 372 potrošača.
S druge strane, dobili smo i određen broj zahtjeva potrošača koji su se ranije isključili sa mreže da se ponovo prikopčaju – rekli su u “Toplani”.
Kotlovnice
Emisijom obveznica “Toplane” u 2014. godini obezbijeđeno je devet miliona KM za izgradnju dvije periferne kotlovnice. Izgradnja kotlovnice na Starčevici koštaće 5,5 miliona KM, a na Kočićevom vijencu 3,5 miliona KM. Glas Srpske

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti