Utorak 31. Januar 2023.

CAPITAL.BA

HomeNafta i GasDodik: Projekti u Srpskoj biće snažno nastavljeni

Dodik: Projekti u Srpskoj biće snažno nastavljeni

MOSKVA, Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i premijer Željka Cvijanović razgovarali su danas u Moskvi sa generalnim direktorima kompanija “Zarubežnjeft” Sergejem Kudrašovim i “Gasprom” Aleksejem Milerom, i tom prilikom je potvrđeno da će projekti koje zajednički rade ove dvije kompanije u Srpskoj biti snažno nastavljeni.

“Imali smo sastanke u `Zarubežnjeftu` i `Gaspromu` u funkciji jačanja našeg uvjerenja da ćemo projekte koje zajednički rade ove dvije kompanije u Srpskoj biti snažno nastavljeni i da neće biti zastoja bilo koje vrste, bez obzira na aktelnu situaciju i globalne probleme u odnosima Rusije i značajnog dijela međunarodne zajednice”, rekao je Dodik.

On je istakao da je u “Zarubežnjeftu” delegacija iz Srpske upoznata sa snažnim opredjeljenjem da bude osposobljena proizvodnja u Rafineriji nafte u Brodu i Rafineriji ulja u Modriči koja odgovara potrebama tržišta, bez obzira na neke ranije spekulacije.

“U `Zarubežnjeftu` kažu da nemaju namjeru odustati od projekata, nego žele čak modernizovati rafineriju tako što će energetsku potrošnju prebaciti na gas”, istakao je Dodik.

On je naglasio da će sporazum, koji su danas u Moskvi potpisali predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović i generalni direktor kompanije “Gasprom” Aleksej Miler, podrazumijevati direktnu isporuku iz “Gasproma” u Srpsku preko preduzeća “Gas-Res.

“U `Zarubežnjeftu` je potvrđeno dalje opredjeljenje da nastave dalje razvijati i modernizovati mrežu benzinskih pumpi, uključujući izgradnju novih pumpi na autoputu Banjaluka-Gradiška. Oni su uspjeli da smanje operativne gubitke, zadovoljni su postignutim i u tom pogledu će nastaviti da provode plan stabilizacije same kompanije”, rekao je Dodik.

On ističe da “Zarubežnjeft” ne namjerava otpuštati radnike, nego su napravili stimulativni model za radnike, pa svi koji se zalažu i doprinose rezultatu kompanije mogu računati na plate veće i do 20 odsto.

“Ovo je primjer da treba motivisati radnike koji rade, bez obzira o kojoj kompaniji u Republici Srpskoj je riječ”, istakao je Dodik. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti