Četvrtak 30. Maj 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve Vijesti»Elektrokrajina« gradi poslovnicu u Ribniku

»Elektrokrajina« gradi poslovnicu u Ribniku

RIBNIK,  U Mjesnoj zajednici Previja u opštini Ribnik danas je ozvaničen početak radova na izgradnji zgrade poslovnice “Elektrokrajine”, za šta će ovo preduzeće izdvojiti više od 200.000 KM.

Početak radova ozvaničili su predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić i direktor “Elektrokrajine” Seka Kuzmanović, a svečanosti je prisustvovao i ministar industrije, energetike i rudarstva Srpske Željko Kovačević.

Izvođač radova je preduzeće “Zid art” iz Mrkonjić Grada, a očekuje se da će objekat biti završen u februaru 2015. godine.

Radojičić je rekao da “Elektrokrajini” odaje priznanje zato što je na području Krajine u ovoj oblasti mnogo urađeno.

“Ovdje je vrlo mnogo urađeno, s obzirom na stanje mreže koje je zatečeno nakon ratnih razaranja. Ovdje je trebalo povezati teren koji je razruđen i mnogo uložiti”, dodao je Radojičić.

Prema njegovim riječima, cilj je da “Elektrokrajina” postane veliki investitor, da ulaže u svoje nove proizvodne potencijale, u distributivnu mrežu i da dugoročno bude jedan od generatora razvoja Republike Srpske.

“Stoga, svaki novi objekat je jedan korak naprijed u onome što vidim kao buduću misiju `Elektroprivrede` Srpske”, istakao je Radojičić.

Kuzmanovićeva je rekla da je izgradnja ovog objekta neophodna jer radnici ove poslovnice duži niz godina rade u neuslovnim prostorijama.

“Započećemo izgradnju modernog objekta od 260 metara kvadratnih i iz vlastitih sredstava ćemo izdvojiti više od 200.000 KM”, dodala je Kuzmanovićeva.

Ministar Kovačević je izrazio nadu da će opština Ribnik dobiti savremenu zgradu, u kojoj će zaposleni moći da obezbjeđuju sve što je potrebno da domaćinstva dobiju kvalitetno napajanje električnom energijom.

“Posebno mi je zadovoljstvo što se nastavlja investirati u ovoj oblasti”, dodao je Kovačević. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti