Srijeda 17. April 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiGasifikacijom počinje nova era razvoja Crne Gore

Gasifikacijom počinje nova era razvoja Crne Gore

PODGORICA, Za Crnu Goru gasifikacijom počinje nova era razvoja, koja će značiti povoljnije uslove za nove investicije izjavio je premijer Crne Gore Milo Đukanović.

Početak izgradnje Južnog gasnog koridora ima značaj koji je prije 20 godina za svijet imao “Ugovor vijeka”. To je period koji nesporno svjedoči o dinamičnom prosperitetu Azerbejdžana, rekao je Đukanović, prenosi RTCG.

Pitanje energetike prevazilazi nacionalne i državne granice, ocijenio je on i dodao da saradnja u toj oblasti postaje sve važnija za ekonomsku sigurnost i ukupan razvoj država.

Crna Gora je usklađena sa energetskom strategijom Evropske unije, čiji su prioriteti nesmetano snabdijevanje energijom, razvoj konukurentnog energetskog tržita i održivi razvoj energetike, objasnio je Đukanović.

Diverzifikacija energetskih izvora jedna je od pretpostavki za dostizanje tih ciljeva. Regionalni pristup čini izglednijim izvore finansiranja za realizaciju ovih značajnih projekata, uključujući i grantove Unije, rekao je Đukanović. FoNet

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti