Srijeda 17. April 2024.

CAPITAL.BA

HomeNafta i GasNezadovoljstvo zbog najave gašenja Rafinerije nafte Sisak

Nezadovoljstvo zbog najave gašenja Rafinerije nafte Sisak

ZAGREB, Oko 200 radnika Rafinerije nafte Sisak okupilo se danas ispred upravne zgrade kompanije Ina u Zagrebu da bi izrazili nezadovoljstvo zbog najave gašenja sisačke rafinerije.

Radnici, koji su se organizovali preko društvenih mreža, odlučni su da iskoriste sva raspoloživa zakonska sredstva u borbi za opstanak rafinerije i očuvanje 800 radnih mjesta.

“U namjeri da se borimo za opstanak rafinerije ostvarili smo jedinstvo sva četiri sindikata. Ne smijemo dozvoliti da se rafinerija ugasi, a vjerujem da ćemo pritom imati i podršku hrvatske Vlade”, rekao je glavni povjerenik najbrojnijeg sindikata u sisačkoj rafineriji Željko Jurašinović.

On je naglasio da svi dalji koraci sindikata i radnika zavise od odluka uprave Ine o sudbini rafinerije.

Hrvatski mediji javljaju da su se radnici nakon nekog vremena vratili na svoja radna mjesta u Sisak.

Uprava Ine danas će održati sjednicu, a u javnosti se nagađa da bi mogla biti donesena odluka o gašenju prerade u Rafineriji nafte Sisak.

Iz Ine su naveli da kompanija sprovodi stratešku analizu postojeće situacije na rafinerijskom tržištu i analizu svog sistema, te da su otvorene sve mogućnosti u vezi sa potencijalnim promjenama u poslovanju.

Predsjednik Hrvatske Ivo Josipović suprostavio se mogućoj odluci Uprave Ine da zatvori rafineriju u Sisku, te pozvao Vladu da kroz razgovore sa partnerima ne dopusti niti jedan “ishitren korak”.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti