Utorak 28. Maj 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiRiTE Gacko primjer poštovanja zadatih mjera

RiTE Gacko primjer poštovanja zadatih mjera

GACKO, Rudnik i Termoelektrana /RiTE/ Gacko je privredni subjekat koji može da posluži za primjer svim ostalim kada je riječ o poštovanju mjera koje inspektori Republike Srpske nalažu, a rukovodstvo ovog giganta pokazuje visok nivo odgovornosti, izjavila je Dušanka Makivić, viši saradnik za odnose s javnošću u Inspektoratu Republike Srpske.

“S obzirom na značaj ovog preduzeća, ne samo za regiju, već za cijelu Republiku Srpsku, možemo reći da je ovo pozitivan primjer i da do sada nikada nismo imali sa njima nikakvih problema, a sve naložene mjere poštuju i izvršavaju u predviđenom roku”, istakla je Makivićeva nakon što su predstavnici Inspektorata Republike Srpske obišli RiTE Gacko.

Ona je istakla da se zakoni dosta brzo mijenjaju, pa često privredni subjekti nisu u mogućnosti da isprate sve promjene koje se dešavaju, a Inspektorat želi da uspostavi dobru saradnju i komunikaciju kako bi zajedno otklanjali nedoumice i dolazili do rješenja, a ne kažnjavali.

“Cilj djelovanja nadležnih inspekcija nije represija, već da se pravovremenim preduzimanjem preventivnih i korektivnih mjera otklone nepravilnosti, a poslovanje privrednih subjekata uskladi sa zakonskim normama”, rekla je Makivićeva.

Ona je istakla da je rukovodstvo RiTE Gacko inspektore upoznalo sa aktivnostima koje provode na poštivanju zakonskih odredbi, te ukazali na nedoumice.

Makivićeva je napomenula da je zakon “živa materija” koja se mijenja i kojoj se svaki privredni subjekat mora prilagođavati, jer će u suprotnom inspektori morati preduzeti mjere predviđene zakonom, bez obzira o kom privrednom subjektu je riječ.

Direktor Rudnika Gacko Srđan Milović istakao je da se rukovodstvo preduzeće trudi da sve naložena uputstva i mjere ispoštuje u roku, napominjući odličnu saradnju sa inspektorima koji su uvijek spremni da sa njima zajedno rade na otklanjanju eventualnih problema.

Osim direktora Inspektorata Republike Srpske Predraga Tomića, u delegaciji Republičke uprave za inspekcije poslove bili su inspektori urbanističko-građevinske i ekološke, tehničke, vodne, tržišne, inspekcije rada, inspektori za oblast rudarstva i inspekcije za zaštitu od požara. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti