Utorak 27. Februar 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiZgrada Regulatorne komisije za energetiku važna karika

Zgrada Regulatorne komisije za energetiku važna karika

TREBINJE, Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i premijer Srpske Željka Cvijanović obišli su večeras u Trebinju novoizgrađeni objekat Regulatorne komisije za energetiku Srpske, čije će trajno sjedište biti u ovom gradu i imati višestruki značaj.

Dodik je istakao da su se dobrom poslovnom politikom postigle uštede na troškovima električne energije, koji će biti smanjeni za 50 odsto, te na zakupu prostora, što će obezbjediti anuitete za otplatu kredita.

Predsjednik Srpske rekao je da će ovaj moderan objekat, kome bi pozavidjeli i mnogo veći gradovi, imati veliki značaj za Trebinje. “Ono što je još važnije, osim što ostaje u trajnom vlasništvu, je da učvršćuje i jača nadležnosti Srpske u sferi regulative za energetiku”, dodao je Dodik.

Dodik je rekao i da će mnogi koji se bave pitanjem električne energije i poslovni partneri dolaziti u Trebinje da rješavaju svoje proceduralne probleme, čime će ovaj grad dodatno dobiti na značaju.

“Iako su republičke vlasti u posljednje dvije godine imale problema sa lokalnom vlašću u Trebinju, nikada nam nije palo na pamet da grad kaznimo dislociranjem sjedišta ove agencije. Trebinje zaslužuje ovako moderan objekat”, istakao je Dodik.

Cvijanovićeva je ocijenila da je uvijek dobro kada se ovakve institucije grade i za poslovnu politiku i za postizanje dobrih rezultata.

“Ovo je veoma važna karika, ne samo u energetskom sistemu, već i za cjelokupan sistem Srpske”, istakla je Cvijanovićeva.

Prema njenim riječima, ovako moderan objekat zadovoljavaće sve potrebe i doprinijeti da zaposleni postižu još bolje rezultate.

Direktor Regulatorne komisije za energetiku Milenko Čokorilo podsjetio je da je izgradnja poslovne zgrade u Trebinju, površine 1.330 metara kvadratnih, počela prije tri godine i da su dobili podršku svih nivoa vlasti u Srpskoj.

Zgrada je, kako je rekao, projektovana i građena kao energetski efikasna sa dobrom toplotnom izolacijom i sopstvenom solarnom elektranom i solarnim termalnim kolektorima za zagrijavanje potrošne vode, dok se za grijanje i hlađenje koriste toplotne pupme.

“Izgradnjom zgrade, Regulatorna komisija dobila je dodatnu sigurnost i podsticaj za još efikasniji rad, te jedan vid garancije, ne samo da zadrži sadašnje nadležnosti, već i da ih proširi”, dodao je Čokorilo. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti