Subota 20. April 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve Vijesti "Toplana" Banjaluka spremna za novu sezonu

“Toplana” Banjaluka spremna za novu sezonu

BANJALUKA, “Toplana” Banjaluka ulazi u novu sezonu grijanja spremnija nego ijednu godinu ranije, a cijena grijanja za sada ostaje ista, rečeno je u ovom preduzeću.

Portparol “Toplane” Žaklina Mijatović istakla je da su u redovnom godišnjem remontu otklonjeni svi kvarovi koji su uočeni ranijih godina, a poseban akcenat stavljen je na dio toplifikacionog sistema sa kojeg se toplotnom energijom napaja naselje “Sime Matavulja” i centar grada.

Prema njenim riječima, u godišnji remont za otklanjanje kvarova uloženo je 2,3 miliona KM.

“Sistem je već napunjen vodom i ovih dana smo izvršili `toplu probu` kako bismo još jednom prije početka sezone provjerili ima li kvarova koje nismo mogli uočiti dok je sistem bio prazan. Sve naše tehničke ekipe su na terenu i otklanjaju kvarove koji se pojave poslije puštanja vrele vode”, rekla je Mijatovićeva.

Iz “Toplane” poručuju da imaju pune rezervoare mazuta, kao i drvnu sječku koja će biti energent za rejonske kotlovnice.

Mijatovićeva je istakla da se radovi na perifernim kotlovnicama u naseljima Kočićev vijenac i Starčevica privode kraju.

“S obzirom da vremenski uslovi nisu baš povoljni i da često pada kiša, ulažu se maksimalni napori da radovi budu završeni do početka grijne sezone”, dodala je Mijatovićeva.

Ona je rekla da će izgradnja ove dvije periferne kotlovnice doprinijeti da u ovim naseljima bude popravljen kvalitet grijanja.

Prema njenim riječima, rejonska kotlovnica u Kočićevom vijencu snage je četiri megavata, dok je u naselju Starčevica snage 10 megavata, što će biti dovoljno da svi stanovnici imaju kvalitetno grijanje.

Mijatovićeva je naglasila da cijena grijanja za sada ostaje ista.

Stambeni potrošači na mjesečnom nivou, tokom cijele godine, i dalje će plaćati 1,65 KM po kvadratnom metru, a oni koji imaju ugrađen kalorimetar 133 KM po megavat-času.

Sezona grijanja zvanično počinje 15. oktobra, a iz “Toplane” poručuju da će ukoliko bude potrebe s grijanjem krenuti i ranije. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti