Subota 20. April 2024.

CAPITAL.BA

HomeNafta i GasBiće obezbijeđene potrebne količine gasa

Biće obezbijeđene potrebne količine gasa

BEOGRAD, Rusija će učiniti sve da Srbiji obezbijedi ugovorene i potrebne količine gasa za stabilno snabdijevanje tokom ove zime, dogovorili su u Moskvi ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić i ruski ministar energetike Aleksandr Novak.

Antić i Novak su se saglasili na sastanku da je sigurnost snabdijevanja gasom jedno od ključnih pitanja tokom zimske sezone, saopšteno je iz Ministarstva rudarstva i energetike Srbije.

Antić je obavijestio ruskog kolegu da su zbog poplava energetski bilansi Srbije izmijenjeni u skladu sa novonastalom situacijom.

Na sastanku je ocijenjeno da je neophodno da obje strane u narednom periodu budu angažovanije u provođenju strategije razvoja kompanije NIS, posebno u oblasti budućih investicija.

Antić i Novak su razgovarali i o dugovanju srpske hemijske industrije prema energetskim kompanijama i dogovorili su da će biti napravljen plan finansijske konsolidacije, kao i strategija za njihovo snabdijevanje energentima.

Dvojica ministara su usaglasila stavove o memorandumu u oblasti energetske efikasnosti, očuvanja energije i obnovljivih izvora energije, koji će biti potpisan tokom predstojeće posjete predsjednika Rusije Srbiji.

Antić u Moskvi boravi povodom zasjedanja Međuvladinog srpsko-ruskog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti