Nedjelja 16. Juni 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiIspoštovane sve procedure

Ispoštovane sve procedure

BANJALUKA, Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske u potpunosti je ispoštovalo procedure propisane Zakonom o zaštiti životne sredine i Arhuske konvencije u postupku odobravanja studije uticaja na životnu sredinu i donošenja rješenja o ekološkoj dozvoli za Termoelektranu “Ugljevik tri”.

“Upravni postupak u ovom predmetu proveden je transparentno uz mogućnost da zainteresovana javnost iznese sugestije i primjedbe na dokumenataciju uz zahtjev za izdavanje ekološke dozvole”, saopšteno je iz Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju.

U saopštenju se navodi da Centar za životnu sredinu iz Banjaluke nije pokazao interesovanje tokom vođenja upravnog postupka procjene uticaja na životnu sredinu, a koji je prethodio postupku izdavanja ekološke dozvole.

“Centar nije pokazao interesovanje ni da učestvuje u postupku besplatnog javnog uvida, a nije dostavio komentare ili primjedbe na priloženu dokumentaciju, niti je prigovorio na mjere zaštite životne sredine koje su bile navedene u dokumentaciji, a koje su postale dio rješenja o ekološkoj dozvoli. Na taj način je jasno pokazao da nema interesovanje za donošenje odluka u ovom slučaju”, navedeno je u saopštenju.

Činjenica je, kako se ističe, da je Centar za životnu sredinu pokrenuo tužbu protiv Ministarstva za prostorno uređenje kojim je izdata ekološka dozvola za “Ugljevik tri”, ali i da je ovaj centar, do sada, pred nadležnim sudovima izgubio sve sporove u drugim predmetima koje je pokrenuo protiv ovog ministarstva.

Takođe, i u ovom slučaju Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske postupiće prema odluci nadležnog suda. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti