Petak 12. April 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve Vijesti Obradović: Neće biti poskupljenja struje

Obradović: Neće biti poskupljenja struje

BEOGRAD, Generalni direktor “Elektroprivrede Srbije” Aleksandar Obradović kaže za RTS da neće biti poskupljenja struje. Razgovori o mogućim poskupljenjima mogući tek nakon završetka ove grijne sezone, ističe Obradović.
Aleksandar Obradović je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da EPS održava energetski sistem stabilnim i da nema razloga za zabrinutost za početak grijne sezone.
“Električne energije će biti dovoljno, a o povećanjima cijene tek poslije ove grejne sezone”, ističe Obradović.
Imamo planove za uvoz struje, ali su to naši taktički planovi i ne želimo da ih otkrijemo konkurentima. Očekujem da narednih mjeseci budemo aktivni na uvozu struje, a očekujem i da uvozimo ugalj”, kaže Obradović.
Dodao je i da su pokrenute aktivnosti vezane za finansijsku stabilnost EPS-a i da su obezbeđena “značajna sredstva od institucija kao što je Svjetska banka”, a da se trenutno pregovara sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj.
Govoreći o problemima u EPS-u, Obradović je rekao da je izbor njega za direktora zadao glavobolje mnogima koji nisu želeli da se EPS reformiše, a i onima koji se boje da će izgubiti svoja radna mjesta.
“Radićemo na tome da se smanji broj direktora. Planiram da u centrali smanjim broj direktora za trećinu”, navodi Obradović i podsjeća da u EPS-u ima ukupno 650 direktora.
Generalni direktor EPS-a navodi da je cilj i smanjenje administracije kako bi kompanija postala efkasnija.
Obradović objašnjava da će se samim procesom korporativizacije uštediti skoro 100 hiljada evra dnevno.
Jedan od prvih koraka jeste da se napravi jedna distribudivna kompanija”, kaže Obradović.
Direktor EPS-a kaže je situacija u kompaniji kao na “divljem zapadu” zato što postoji posebnih 28 ogranaka, od kojih svaki ima svoj budžet, te će prva mjera biti da se napravi “jedan veliki EPS”.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti