Ponedjeljak 15. April 2024.

CAPITAL.BA

HomeNafta i GasTimošenko: Ukrajina treba da plati gas

Timošenko: Ukrajina treba da plati gas

KIJEV, Ukrajina treba da plati Rusiji za isporučeni gas kao što to ostale zemlje rade i ne bi trebalo da se upućuje molba Moskvi za smanjenje iznosa, izjavila je bivša ukrajinska premijerka Julija Timošenko.

“Imamo naviku (Kijev), rekla bih dobru, da molimo za nešto. Ustanite ne klečite, uzdignite glavu i platite, kao što sve druge zemlje rade”, poručila je Timošenko, koja je kandidat za mjesto u ukrajinskom parlamentu kao predsjednica Sveukrajinske unije “Otadžbina”, u intervju za ICTV kanal, prenijela je ruska agencija Itar Tas s.

Ugovor za snabdijevanje ruskim prirodnim gasom, Ukrajina je potpisala 2009, za koji je Timošenko navela da je bio “standardni okvirni sporazum” koji imaju sve evropske zemlje.

“Mi smo (Ukrajina) evropska zemlja i nije ispravno da prosjačimo bilo šta od Rusije. To je jedini ispravan i dostojanstven način za istinsku nezavisnost”, primjetila je Timošenko.

Itar Tas s je ranije naveo da su Rusija, EU i Ukrajina utvrdili novi nacrt paket dogovora o izmirenju naraslog duga Ukrajine za ruski gas, a dokument (tek) treba da usklade vlade dvije zemlje.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti