Utorak 21. Maj 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiElektroprenos BiH investira 70 miliona KM

Elektroprenos BiH investira 70 miliona KM

BANJALUKA,  “Elektroprenos BiH” započeo je raspisivanjem tendera prvi ciklus izgradnje dalekovoda, trafo-stanica i drugih objekata i postrojenja vrijednih 35 miliona maraka, a uskoro planira i početak drugog ciklusa približne vrijednosti.
Direktor “Elektroprenosa” Matan Žarić kaže da je ova kompanija jedina u regionu koja toliko investira u energetsku opremu. Istakao je da su već raspisani tenderi, te da će iduće sedmice biti raspisano još nekoliko.
U prvom ciklusu imamo ukupno 17 tendera – rekao je Žarić.
Dodao je da su prvo objavljeni tenderi za četiri dalekovoda, izgradnju nekoliko novih trafo-stanica i za informatički sistem u vrijednosti od šest miliona maraka. Pojasnio je da je vrijednost jedne trafo-stanice od dva do 3,5 miliona KM, koliko otprilike vrijedi i jedan dalekovod.
– Iduće sedmice treba biti objavljen tender za još tri ili četiri trafo-stanice i time će biti zaokružen investicioni ciklus od 35 miliona KM – kazao je Žarić.
Dodao je da bi Uprava kompanije u ponedjeljak trebalo da donese plan za novi ciklus investiranja čija je vrijednost takođe oko 35 miliona KM.
– Postoje zahtjevi za investicije koji su stigli od četiri operativna područja, koji će se po obradi, u skladu sa mogućnostima, usvojiti i ići u dalju proceduru – kazao je Žarić i dodao da rokovi završetka investicionog ciklusa zavise od postupka javnih nabavki, odnosno pristizanja žalbi ponuđača.
Početkom mjeseca “Elektroprenos” je raspisao i tender za nabavku materijala i izvođenje građevinskih i zanatskih radova na rekonstrukciji i nadogradnji poslovnog objekta po sistemu “ključ u ruke”. Traži se i privremeni smještaj dok traju radovi na zgradi “Elektroprenosa” u Banjaluci, ali i 92 vrste namirnica i pića za potrebe ishrane radnika u operativnim područjima ove kompanije.
Zapošljavanje
Matan Žarić je kazao da obavljaju intervjue sa kandidatima koji su se prijavili na konkurs i da bi do 15. novembra trebalo da se završi ciklus zapošljavanja koji je započet ljetos.
– U idućoj godini biće novi plan zapošljavanja, minimum 50 radnika odlazi u penziju, a pored toga, trebaće nam kvalifikovani kadar koji će nadgledati sve pomenute investicije – kazao je Žarić. Glas Srpske

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti