Četvrtak 25. Juli 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiSrbijagasu treba malo vjetra u leđa

Srbijagasu treba malo vjetra u leđa

BEOGRAD,  Ministar energetike Srbije Aleksandar Antić izjavio je da u Srbiji ne postoji niko ko ne duguje Srbijagasu za isporučen gas.

On je naglasio da se mora dati još malo vjetra u leđa tom javnom preduzeću.
“U Banatskom dvoru imamo uskladišten gas u vrednosti 100 miliona evra, ali moramo još malo dati vetra u leđa Srbijagasu dok ne sredimo stvari u hemijskoj industriji i ne dođemo do toga da svi imaju obavezu da plate gas i struju“, rekao je Antić u parlamentu Srbije.

„Cela Srbija duguje za gas, a na današnji dan jedino Beogradske elektrane ne duguju Srbijagasu ni dinar za gas, sam određnenog manjeg duga za kamate“, precizirao je Antić.

On je dodao da je lako kritikovati menadžment, ali da nije lako upravljati tim kompleksnim sistemima.

Uz ocijenu da ne bi volio da ga neko pogrešno razumije i shvati kako štiti svog stranačkog kolegu Dušana Bajatovića, koji rukovodi Srbijagasom , Antić je rekao da je Ministarstvo uspjelo da sa Energetskom zajednicom napravi plan rada koji će sadržati i finansijsku konsolidaciju tog preduzeća.

“Danas radimo u pravcu da se stvari u Srbijagasu dovedu do nivoa da taj sistem ude efikasniji i da bolje posluje. Srbijagas funkcioniše u teškim uslovima i plaća cenu mnogih procesa u društvu i to više godina unazad“, zaključio je Antić, koji u skupštini učestvuje u rasraavi o amandmanima na prdloženi rebalans budžeta i prateće zakone. Tanjug

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti