Srijeda 17. Juli 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiIsplate u skladu sa zakonskim odredbama

Isplate u skladu sa zakonskim odredbama

GACKO, Stečajni upravnik preduzeća “Hidrogradnja” iz Istočnog Sarajeva Radomir Jokić rekao je da nije zvanično obaviješten o današnjem skupu bivših radnika ovog preduzeća u Gacku, ali da je upoznat da je riječ o grupi nezadovoljnih, uglavnom penzionisanih radnika zbog nepriznatih potraživanja u stečajnom postupku za plate i regrese iz 2007. i 2008. godine.

Jokić je rekao da nisu tačne njihove tvrdnje da su isplaćene plate samo radnicima koji su se zatekli u radnom odnosu na dan otvaranja stečajnog postupka, već svim radnicima koji su po bilo kom osnovu napustili preduzeće u posljednjih devet mjeseci prije otvaranja tog postupka.

On je precizirao da je riječ o zakonskoj odredbi prema kojoj rang višeg isplatnog reda imaju samo neisplaćene plate radnika za posljednjih devet mjeseci prije otvaranja stečaja.

“Svima su isplaćena potraživanja, odnosno plate, za posljednjih devet mjeseci prije otvaranja stečaja i 15 odsto utvrđenih potraživanja iz opšteg isplatnog reda”, ističe Jokić.

On je dodao da svi povjerioci, bez obzira na visinu potraživanja, pa time i radnici, imaju pravo da znaju kolika su svakome pojedinačno priznata potraživanja i koliko su do sada izmirena.

Jokić je napomenuo da se navedeni podaci nalaze u spisu suda i da se javno oglašavaju prilikom diobe.

Tridesetak bivših radnika gatačke radne jedinice preduzeća “Hidrogradnja”, Istočno Sarajevo, protestovalo je danas ispred Upravne zgrade zahtjevajući isplatu plata i regresa iz 2007. i 2008. godine i optužujući stečajnog upravnika Radomira Jokića da im je priznao samo dio potraživanja.

Bivši radnik “Hidrogradnje” Blagoje Grubač rekao je da je Jokić priznao samo potraživanja od maja 2009. godine do juna 2012. godine, kada je firma otišla u stečaj, ali da su i ta sredstva “isplaćena samo onim radnicima koji su na dan stečaja bili u radnom odnosu“. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti