Subota 20. April 2024.

CAPITAL.BA

HomeNafta i GasPad cijena nafte poslije odluke Feda

Pad cijena nafte poslije odluke Feda

NJUJORK/LONDON, Terminske cijene nafte su danas pale, ali je taj pad bio ograničen zbog iznenađujuće pozitivne prognoze Feda za američku privredu, naveli su analitičari.

Barel američke “lake” nafte (WTI) za isporuku u decembru pojeftinio je na merkantilnoj berzi u Njujorku 30 centi, na 81,9 dolara, dok je barel sjevernomorske nafte tipa “brent” za decembarsku isporuku na tržištu u Londonu pojeftinio 23 centa, na 86,89 dolara, prenosi agencija Frans pres.

U saopštenju Feda, objavljenom nakon dvodnevnog zasjedanja te institucije, ukazano je na poboljšanje uslova na američkom tržištu rada, i izražena je mala zabrinutost u pogledu aktuelne niske inflacije. Kao što je očekivano, Fed je ugasio program kvantitativnog labavljenja, uz odluku da kamatne stope održi na niskom nivou “još određeno vrijeme” nakon gašenja programa.

Prema riječima analitičara, investitori su takođe bili fokusirani na najnoviji izvještaj o zalihama energenata u SAD, koji je pokazao da su rezerve nafte porasle za 2,1 milion barela u nedjelji zaključno sa 24. oktobrom. Tanjug

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti