Srijeda 29. Maj 2024.

CAPITAL.BA

HomeNafta i GasVučić: Neće biti problema sa snabdijevanjem ruskim gasom

Vučić: Neće biti problema sa snabdijevanjem ruskim gasom

BEOGRAD/PRAG, Srpski premijer Aleksandar Vučić rekao je da neće biti problema sa snabdijevanjem gasom i da građani Srbije ne treba da brinu.

“Sve u vezi sa isplatom naših dugova umjećemo da riješimo sa ruskim partnerima i da nađemo rješenje u korist građana Srbije”, rekao je Vučić novinarima u Pragu, gdje boravi u zvaničnoj posjeti.

Pojedini beogradski mediji objavili su danas da će Srbija dobiti 28 odsto manje gasa iz Rusije zbog neregulisanog duga za taj energent.

Odluka je uslijedila jer Vučić prilikom nedavne posjete ruskog predsjednika Vladimira Putina Beogradu nije potpisao protokol o regulisanju vraćanja 200 miliona dolara duga za ruski gas.

Vučić je, kako tvrde izvori lista “Danas”, praktično odbio da potpiše garancije da će Srbija do marta vratiti taj dug, jer smatra da je takav Putinov zahtjev bio neumijesan i nefer, pošto Rusija posredstvom Naftne industrije Srbije uveliko profitira u Srbiji.

Prema pisanju “Blica”, odluka o smanjenju isporuka ruskog gasa Srbiji donesena je prije sedam dana i obrazložena je gasnom krizom i smanjenjem izvoznih kontingenata iz Rusije.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti