Petak 29. Mart 2024.

CAPITAL.BA

HomeNafta i GasDačić: Srbija neće ostati bez ruskog gasa

Dačić: Srbija neće ostati bez ruskog gasa

BEOGRAD, Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da će snabdijevanje Srbije ruskim gasom tokom predstojeće zime biti normalno.

“Neće biti problema sa snabdijevanjem ruskim gasom. Srbija dijeli sudbinu drugih država kroz koje prolazi gas iz Rusije. Imamo različite vrste dugovanja za gas prema Rusiji, a neka su od prije više godina”, rekao je Dačić na konferenciji za novinare u Ministarstvu spoljnih poslova.

On je naveo da Vlada razmatra načine da vraćanjem duga ne ugrozi ekonomske mjere koje provodi. “Očekujem da će to uskoro biti riješeno”, istakao je Dačić.

Dačić je naglasio da je tokom posjete ruskog predsjednika Vladimira Putina Beogradu bilo riječi o rješavanju pitanja u vezi sa NIS-om i izgradnjom “Južnog toka”, te o političkim pitanjima, prenose beogradski mediji.

“Rusija poštuje naš izbor da idemo u EU i nikada nisu iznosili primjedbe na tu temu. Što se tiče `Južnog toka`, mi čekamo da taj problem bude riješen između Brisela i Moskve”, rekao je Dačić.

Dačić je naglasio da je Putinova posjeta potvrdila dobre bilateralne odnose Srbije i Rusije, kao i bliskost naroda i zemalja, ali da Srbija ne vodi politiku koja je “rusofilna ili rusofobična”.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti