Srijeda 29. Maj 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiVučić: Struja i gas neće poskupiti

Vučić: Struja i gas neće poskupiti

BEOGRAD, Struja u Srbiji ove zime neće poskupiti, a snabdjevanje gasom iz Rusije biće stabilno – izjavio je premijer Aleksandar Vučić u rudarskom basenu Kolubara.
Vučić, koji je juče obišao Kolubaru, poručio je da poskupljenja struje tokom zime sigurno neće biti, svakako ne do proljeća ili ljeta naredne godine.

Kako je naglasio u razgovoru sa novinarima, građani ne treba da brinu ni po pitanju struje ni po pitanju gasa te da, poslije njegovog razgovora sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, gas Srbiji stiže onoliko koliko nam je potrebno.

„Posle sastanka sa Putinom, sutradan su nam puštene količine gasa koje mi hoćemo, odnosno koliko se nama sviđa da platimo toliko i uzmemo, i tu nema nikakvog ograničenja“, objasnio je Vučić.

Vučić je istovremeno ocijenio da će se pokazati da je on bio u pravu kada je govorio da će Srbija 2016. godine biti zemlja sa najdinamičnijim privrednim rastom u ovom dijelu Evrope.

To će se, kako je dodao, ostvariti kada se pokrene Željezaru u Smederevu, MSK u Zrenjaninu, Azotaru i Petrohemiju u Pančevu, firme koje su sada u minusu, kada se pokrene proizvodnja uglja i poveća proizvodnja struje i kada krajem 2015. ili, kako se očekuje, 2016. kada počne proizvodnj u pribojskom FAP-u.

„Možda će se tada videti da sam bio u pravu kada sam govorio o 2016. kao godini sa najdinamičnijim rastom u ovom delu Evrope“, rekao je Vučić.

Odgovarajući na pitanja novinara o izjavi evropskog komesara Johanesa Hana da Srbija treba da uskladi svoju politiku sa politikom EU prema Rusiji, Vučić je rekao da Srbija ima svoju vladu i da donosi odluke u skladu sa svojim interesima.

„Nije prvi put da sam čuo nešto slično“, rekao je Vučić dodajući da i on ima nekoliko pitanja.

Kako je kazao, sada će da otvori samo jedno, a to je „kada neko izgubi 1,5 milijardu evra zbog nemogućnosti izvoza voća i povrća u Rusiju, njemu EU nadoknadi 1,1 milijardu“, i zapitao „a ko će to nama da nadoknadi“.

Vučić je na kopu Tamnava zapadno polje prisustvovao i pokretanju novog rotornog bagera koji je napravila domaća firma „Kolubara metal“, zbog čega, kako je rekao, svi u Srbiji mogu  da budu ponosni. Blic

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti