Petak 1. Mart 2024.

CAPITAL.BA

HomeNafta i Gas"Južni tok" zajednički interes Beograda i Budimpešte

“Južni tok” zajednički interes Beograda i Budimpešte

BEOGRAD, Ministri spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i Mađarske Peter Sijart konstatovali su danas u Beogradu da su odnosi između dvije zemlje na istorijskom vrhu i da je zajednički ekonomski interes realizacija projekta “Južni tok”.

Dačić je rekao na konferenciji za novinare da Srbiji “treba još jedan krak gasovoda da ne bi bila žrtva konflikta na relaciji Moskva – Kijev”.

On je naglasio da je Srbija samo jedna karika u velikom projektu i, što je interesantno, jedina zemlja na trasi Gasovoda koja nije članica EU.

“Već smo dogovorili da će vrijednost izgradnje kroz Srbiju biti dvije milijarde evra, a zarada će biti više stotina miliona evra na godišnjem nivou”, rekao je Dačić, te naveo da je interes obje zemlje da se uspostavi stabilnost i da se svi konflikti rješavaju dijalogom.

Mađarski ministar Sijart naglasio je da se sa svih strana čuju kritike koje su vezane za “Južni tok”, ali da će Mađarska insistirati da se dijalog Ukrajine i Rusije intenzivira i da se projekat, čija je realizacija veoma značajna za njegovu zemlju, uskladi sa standardima EU. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti