Utorak 6. Juni 2023.

CAPITAL.BA

HomeNafta i GasPadaju cijene goriva u BiH

Padaju cijene goriva u BiH

BANJALUKA, Cijene goriva na pojedinim pumpama u Bosni i Hercegovini od ovog vikenda niže su i do 30 feninga po litru nego prethodnih dana, a pad cijena goriva na svim pumpama u zemlji očekuje se tokom narednih dana.

Pad cijena na bh. tržištu nafte uslijedio je nakon pada cijene barela na svjetskom tržištu, koja je za oko 30 odsto niža nego početkom godine, i u novembru se kreće oko 75 dolara po barelu.
Iz G–petrola, koji upravlja Gazpromovim pumpama u BiH potvrdili su za agenciju Patria da su cijene goriva na njihovim pumpama snižene. U nekim dijelovima Bosne i Hercegovine, kao što je Bijeljina, cijena dizela je čak i ispod 2 KM, što je najniža cijena litra dizela zabilježena u BiH posljednjih nekoliko godina.
Iz najveće bh. naftne kompanije Hifa rekli su kako je dobro što su se stekli uslovi za snižavanje cijena goriva u BiH, jer to se neće odraziti samo na standard građana koji se koriste automobilima, već će pad cijene goriva direktno rasteretiti domaću privredu i poboljšati uslove poslovanja u zemlji. Nezavisne novine

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti