Srijeda 24. April 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiTržište Albanije otvoreno za kompanije iz BiH

Tržište Albanije otvoreno za kompanije iz BiH

SARAJEVO, Uspješna realizacija projekta izgradnje dalekovoda kojeg posljednjih godinu dana izvodi kompanija “Energoinvest” Sarajevo, uz podršku resornog ministarstva i Vlade Federacije BiH, otvorila je mogućnost nastupa i drugim kompanijama iz BiH na izuzetno kvalitetnom tržištu u Albaniji.

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Erdal Trhulj predvodio je grupu kompanija iz BiH koja je pod zajedničkim logom “Energoinvest grupa” nastupila na 21. Međunarodnom sajmu u Tirani, saopšteno je iz federalnog Ministarstva energije, rudarstva i industrije.

Osim kompanije “Energoinvest” Sarajevo, kao članice “Energoinvest grupe” predstavile su se i kompanije “Deling” i “Elkom” iz Tuzle, “Elker Ljubija” Prijedor i “Energoinvest – SUE” Sarajevo.

Trhulj će se tokom boravka u Tirani sastati i sa predsjednikom parlamenta Albanije Ilirom Metom i ministrom energije i industrije Damianom Gjinkuriom.

U toku ovih sastanaka biće prezentovane mogućnosti kompanija iz BiH koje su predstavljene na sajmu u Tirani, te potvrđen značaj ekonomske saradnje, što je neophodan uslov za stabilnost, napredak i razvoj ove dvije zemlje, kao i cijelog regiona, navodi se u saopštenju. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti