Četvrtak 1. Juni 2023.

CAPITAL.BA

HomeNafta i Gas"Južni tok“ - garant stabilnosti isporuka gasa

“Južni tok“ – garant stabilnosti isporuka gasa

MOSKVA, Srbija se raduje početku kopnene izgradnje gasovoda “Južni tok” čija je namjera da garantuje stabilnost isporuka ruskog gasa centralnoj i južnoj Evropi, rekao je ambasador Srbije u Rusiji Slavenko Terzić.

Ovaj projekat “garant je stabilnosti za centralnu i južnu Evropu”, rekao je Terzić na konferenciji za novinare o mogućnostima srpsko-ruske saradnje, dodajući da je Srbija u potpunosti spremna za početak gradnje.

Prema njegovim riječima, projekat “Južni tok” ima status od nacionalnog značaja u Srbiji. “Nadamo se da će uskoro početi izgradnja. Svi sporazumi sa Rusijom su potpisani”, rekao je ambasador.

Terzić je dodao da je Rusija spremna na saradnju, te da se čekaju komšije iz Bugarske, jer su oni odbacili projekat, prenose ruski mediji.

On je rekao da Srbija ne planira da uvede sankcije Rusiji. “Rusiji se neće uvoditi sankcije”, rekao je on, dodajući da to pitanje nije ni postavljeno.

Prošle sedmice, Johanes Han komesar EU za politiku susjedstva i pregovore o proširenju, rekao je da Srbija treba da uskladi svoju spoljnu politiku sa stavom Evrope u vezi sa sankcijama protiv Rusije. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti